Rejsemål

Rumænien er beliggende på Balkan med et areal på 238.000 km2 og 22,4 millioner indbyggere. Landet er beliggende mellem Ungarn, Ukraine, Rep. Moldova, Bulgarien og tidligere Jugoslavien. Rumænien har bjerge i nord og store flade sletter i syd.

Rumænien

Rumænien er beliggende på Balkan med et areal på 238.000 km2 og 22,4 millioner indbyggere. Landet er beliggende mellem Ungarn, Ukraine, Rep. Moldova, Bulgarien og tidligere Jugoslavien. Rumænien har bjerge i nord og store flade sletter i syd. Hovedsted Bukarest. Rumænien er et sikkert rejseland med en imødekommende befolkning, der på alle måder lever op til landets kendte slogan; ”kom som turist og rejs som en ven”.

Kulturelt er landet rigt, og det er nemt at finde flotte og billige eksempler på kunsthåndværk og husflid. I vestlig målestok er alle forlystelser, restauranter og drikkevarer særdeles billige og får lommepengene til at række meget, meget længere…

Bukkejagt

Bukkejagten i Rumænien foregår som purschjagt, men også som anstandsjagt fra hochsitz. Der er store muligheder for purschjagt i Rumænien fordi revirene er meget store Det aftales inden jagten hvilken jagt form man ønsker. Man skal gøre opmærksom på hvad jagtform man ønsker ved ankomst til reviret og hvis man ikke ønsker at autopurschen skal man pointere dette.

Hjortejagten

Hjortejagten er bedst i brunsttiden (10-09 – 05-10), men det kan være svært at ramme brunsperioden, da det afhænger meget af vejr og temperatur, hvornår den begynder. Det er en god ide at tage på hjortejagt ved fuldmåne. Efter brunsten er der stadig gode muligheder for at nedlægge en kronhjort, på flere revirer er vintermånederne også gode til hjortejagt.

Bjørn

Rumænien har Europas største bestand af brunbjørn de kan jages om foråret fra den 15. marts til den 15. maj og på drivjagt fra den 1. september til den 31. december.

Galleri arkiv