Rejsemål

I Polen trives de urgamle jagttraditioner i bedste velgående. En jagtrejse til Polen kan bedst beskrives som, at rejse i en tidsboble tilbage i tiden. Den tilrejsende jæger kommer således ikke “kun” hjem med trofæer. Anderledes jagtoplevelser under fremmedartede himmelstrøg og spændende kulturindtryk fylder mindst lige så meget i bagagen på vejen hjemover.

Polen

I Polen trives de urgamle jagttraditioner i bedste velgående. En jagtrejse til Polen kan bedst beskrives som, at rejse i en tidsboble tilbage i tiden. Den tilrejsende jæger kommer således ikke “kun” hjem med trofæer. Anderledes jagtoplevelser under fremmedartede himmelstrøg og spændende kulturindtryk fylder mindst lige så meget i bagagen på vejen hjemover.

Polakkerne er som folk generelt meget venlige, humoristiske og gæstfrie. Der findes et utal af store og vildtrige jagtområder i Polen. Landet er så stort og afvekslende, at landskabernes karakter vanskeligt lader sig beskrive. Du vil kunne komme til at jage på alle slags revirer lige fra de bløde, bakkede skov, og agerbrugsområder i nordvest til kravlejagt i de bjergrige områder i det sydlige Polen. Når vildtrigdommen i Polen er så stor, som den er, skyldes det et samspil at flere faktorer.

De væsentligste er nok, at enorme skovområder samt udyrkede arealer grænser op til marker/parceller med en meget afvekslende og nænsom landbrugsdrift. Landbruget befinder sig på et stadie, som kan sammenlignes med efterkrigsårenes landbrug i Danmark. Men det skyldes i høj grad også en traditionel polsk anerkendelse af, at vildt og jagt er en vigtig ressource. Dette fremsyn afspejles vel bedst i det faktum, at der findes så store og levedygtige bestande af alle slags markvildt, råvildt, kronvildt, dåvildt, sika og vildsvin, som der gør. Vidste du, at mange udenlandske fuglekiggere gæster Polen hvert år ? At der tilmed findes jagtbare arter på den frie vildbane som: muflon, elg, europæisk bison (vicent), m.m. sætter kun dine jagtoplevelser yderligere i relief.

Revirer

Nika Jagtrejser har adgang til stats og jagtforeningsrevirer med en stor vildtbestand fordelt over hele Polen, men hovedparten lægger i det vestlige Polen og vi kan tilbyde alle former for jagt på alle jagtbare vildtarter. Revirerne er fra 4000 til 40.000 ha store.

Transport til Polen

Det letteste og billigste er, hvis flere jægere kører sammen til jagtreviret. I dag er der ingen problemer ved grænsen og vejene er godt skiltede over hele Polen. Det er også muligt, at flyve til Polen eller tage en busrejse fra Ålborg eller København. Der afgår færge fra København til Swinoujscie.

Indkvartering

Indkvartering foregår enten hos lokale jægere eller på hotel. Altid indkvarteres der med fuld forplejning. Maden vil være en nydelse, for den jæger, der lægger vægt på gode råvarer. Polakker er meget venlige, og du vil finde en gæstfrihed, man ikke finder andre steder i verden. Der er knyttet mange kontakter mellem Polen og Danmark på den måde.

VENNER OG FAMILIE ER OGSÅ VELKOMMEN

Ledsagende ikke- jægere vil kunne indkvarteres sammen med jægeren. Der er mange udflugtsmuligheder, og det er stadigt muligt at gøre en god handel i de polske forretninger.
Bukkejagt med bus

NIKA JAGTREJSER tilbyder igen i år også busrejser. Vi har mange jægere, som nyder godt af vores busrejser, hvis de ikke lige har nogen at rejse sammen med. Jagten foregår på samme måde som, hvis de kører selv og trofæer afregnes efter prisliste eller fastpris.

TUR 1:
starter den 10 maj fra Jylland, Fyn og Sjælland, kunderne samles op i deres hjem.
Hjemkomst – den 14 maj.

TUR 2:
starter den 12 maj Jylland, Fyn og Sjælland, kunderne samles op i deres hjem.
Hjemkomst – den 16 maj.

TUR 3:
starter den 30 juli fra Jylland, Fyn og Sjælland, kunderne samles op i deres hjem

TUR 4:
efter hjort starter den 15 september fra Jylland, Fyn og Sjælland. kunderne samles op i deres hjem.
Hjemkomst den 20 september.

TUR 5:
efter hundyr starter den 5 oktober fra Jylland, Fyn og Sjælland. kunderne samles op i deres hjem.
Hjemkomst den 20 september.

Man kan i øvrigt rejse hver dag fra Jylland, hvis man vil rejse alene eller man er i en samlet gruppe.

Hjortejagten

Hjortejagten er bedst i brunsttiden (10. sep. til 1. okt.), men det kan være svært at ramme brunstperioden, da det afhænger meget af vejr og temperatur, hvornår den begynder. Det er en god ide at tage på hjortejagt ved fuldmåne. Efter brunsten er der stadig gode muligheder for at nedlægge en kronhjort, på flere revirer er vintermånederne også gode til hjortejagt.

Drivjagt

Drivjagt er en meget spændende jagtform. Det kræver en god organisation af drivere, hunde og skytter. Der er normalt 8 – 15 drivere, 2 – 10 hunde. Man skal helst være minimum 8 – 16 jægere. Man når normalt 7 – 12 drev pr. dag. Der spises frokost i skoven. Der køres normalt mellem hver drev til nyt sted i skoven. Derved sikrer man, at alle såter på drivjagten bliver gode. På drivjagter skydes der vildsvin, hind, kalv, rå, lam og hjort. Resultatet varierer normalt fra 20 – 60 stk. vildt afhængig af skydning, vejret og jagtheld.

Vi kan tilbyde drivjagt på fastpris, men vi anbefaler prisliste. Dette sikrer, at revirerne er interesseret i at der bliver nedlagt så meget vildt som muligt, og at jægerne i 90% af tilfældene får en billigere jagt.

Galleri arkiv