Rejsemål

Sydafrika dækker et område på godt 1.000.000 km2 og der er ca. 40 millioner indbyggere. Landet har i nord grænse fra øst mod vest, til Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia. Indenfor landets egne grænser ligger kongedømmerne Lesotho og Swaziland. Syd Afrika er utrolig forskelligartet og kontrasterne er slående i landets natur.

Sydafrika

Sydafrika dækker et område på godt 1.000.000 km2 og der er ca. 40 millioner indbyggere. Landet har i nord grænse fra øst mod vest, til Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia. Indenfor landets egne grænser ligger kongedømmerne Lesotho og Swaziland. Syd Afrika er utrolig forskelligartet og kontrasterne er slående i landets natur.

Øst for den moderne hovedstad Johannesburg ligger det forrevne Eskarpment, som falder brat mod det fugtige, subtropiske Lowveld med den verdensberømte Krüger National Park. Et af verdens mest kendte naturbeskyttelsesområder, som bl. a. omfatter ”the big five”, Løve, Leopard, Næsehorn, Elefant og Bøffel, samt omkring 500 forskellige fuglearter.

Mod syd ligget KwaZulu-Natal med sin rigdom af bushveld, vådområder og vildtreservater. Langs Syd Afrikas strande finder man haveruten, The Garden Route, et paradis der strækker sig over 200 km langs den østlige Caps sydkyst. Ruten omfatter kystbyer, skove og søer og med Outeniqua-bjergene som dramatisk baggrund. Rejser man vestpå gennem de frodige landbrugsområder i det Vestlige Cape og langs Syd Afrikas sydlige kystlinie kulminerer Kaphalvøen og byen Cape Town ved foden af Taffelbjerget og de omgivende vindistrikter og forrevne bjergtoppe. Det højeste bjerg er Drakensberg på 3.375 m og den længste flod er Orange River, der løber omkring 2.250 km i det nordlige Caps langs Namibias sydlige grænse. Syd Afrika ligger på 3. pladsen m.h.t. antallet af forskellige dyrearter, kun overgået af Indonesien og regnskovene i Amazonas.

Mange danske jægere har besøgt Sydafrika gennem årene. Sydafrika byder på alt – lige fra antilopejagt til jagt på the ”big five” og fuglejagt, hvor det er muligt at skyde tusinder af duer. Nika Jagtrejser samarbejder med WATERVAL HUNTING SAFARIS og AMAKULA SAFARI der er dansk ejet af John Ekenberg Sydafrika. Vore Jagtområder ligger 2-5 timer kørsel fra Johannesburg og nær Kimberly. Vi har områder i nord ved Limpopo og i syd ved Kroonstadt i Free state.

Fuglejagt

Duer i 1.000 vis, ænder, gæs, blishøns, francoliner og vagtler. Artsrigdommen er utrolig i Sydafrika. Det bedste tidspunkt for Fuglejagten er i perioden 1. maj – 30. juni. I Sydafrika er duer en sand plage, som hvert år ødelægger afgrøder for betragtelige beløb. Når solsikkemarkerne er mode (maj og juni), kommer duerne i tusindvis til markerne, for at fouragere. Nika – jægere, som har været på stedet, fortæller, at kan man forvente at afgive skud til flere hundrede duer om dagen. Det er ofte et spørgsmål om, hvor meget skulderen kan holde til. Udover duer jages der frankoliner (en slags agerhøns) samt Guineafowl (perlehøns). Jagten på disse fugle foregår primært morgen og aften før/efter duejagten.

Ænder, gæs og andre vandfugle

  • Yellow-billed og Red-billed tail
  • Egyptisk gås
  • African Shell og Spurwing gås
  • Red-knobbed Coot

Hønsefugle og duer

  • Guinea Fowl (Perlehøne)
  • Partridge & Quail – 3 varianter
  • Francolin – varianter
  • Sand Grouse
  • Duer

Den bedste tid for fugle jagt først på sæsonen (1. maj- 30. juni). Ande og gåse jagten foregår i nærheden af store søer, jagten på hønsefugle foregår i de åbne områder. Due jagten foregår i landbrugs områder med solsikke og majs.

For priser henvises der venligst til vores katalog

Galleri arkiv